БИСКВИТИ СА СЛАНИНИЦОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Преукусни и спремни за 15 минута

Новости онлине

01. 05. 2024. у 07:00

Сланина са качкаваљем и још упакована у мекане бисквите једна је од идеја за идеалан доручак или као предјело за празничну трпезу.

БИСКВИТИ СА СЛАНИНИЦОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Преукусни и спремни за 15 минута

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 г пржене сланине, исечене на коцкице
  • 200 г наренданог качкаваља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 300 г брашна
  • 70 г маслаца
  • мало млека
  • со и шећер

Припрема:

Укључите рерну на 220 степени да се загреје док припремате остатак намирница.

Припремите сланину, качкаваљ и путер.

У чинију сипајте брашно и прашак за пециво, па убаците на коцкице исечени маслац.

Додајте мало шећера и мало соли.

Руком измешајте састојке, тако да згњечите маслац. Не морате све сјединити, треба да остану ситније грудвице.

У смесу убаците сланину и качкаваљ.

Додајте млеко и помешајте све.  Додајете онолико млека колико би вам било потребно да направите смесу попут теста.

Кашиком стављајте порцијице на плех обложен папиром за печење или у мање модле за мафине.

Пеците 10-15 минута, док не порумене.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.

21. 05. 2024. у 15:25

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене