ДОМАЋИ ПУДИНГ ОД ЧОКОЛАДЕ: Фантастичан рецепт за праву, густу и сласну посластицу која ће све да одушеви
Пудинг је слатка посластица која је популарна у многим земљама, а прави се кувањем брашна, јаја, гриза и путера у млеку.
Може му се додати ванила, чоколада или већ нешто по жељи, а ми вам предлажемо популарни рецепт за пудинг од чоколаде који има више од милион прегледа.
Састојци:
- 4 кашике какаоа
- 4 кашике кукурузног скроба
- 1/4 кашичице соли
- 1/2 шоље шећера
- 2 шоље млека
- 4 кашике павлаке
- 50 г тамне чоколаде
- 1 кашичица екстракта ваниле
Припрема:
У шерпу сипајте какао, кукурузни скроб и со. Затим додајте шећер и све добро сједините. Постепено сипајте млеко и умутите док се добро не сједини. Кувајте на средњој температури, уз непрестано мешање, док се не згусне. Онда додајте чоколаду и слатку павлаку и наставите да мешате док се чоколада потпуно не отопи. Скините са ватре, па додајте ванилу и мешајте око минут док се добро не сједини.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00
ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите
09. 04. 2024. у 12:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)