КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне

Новости онлине

12. 03. 2024. у 22:30

Ако код куће имате јабуке и орахе, онда сте већ на пола пута да направите бакину посластицу која нас враћа у детињство.

КОЛАЧ СА ОРАСИМА  И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal

Састојци:

  • за тесто: јаја 2 ком
  • шећер 2 чаше
  • гриз 1 чаша
  • млеко 1 чаша
  • уље 1 чаша
  • млевени ораси 2 чаше
  • брашно 1 чаша
  • јабуке 3 ком
  • прашак за пециво 1 кесица
  • за прелив:чоколада 100 г
  • уље 3 кашике

Припрема:

Умутити јаја са шећером, па додати млеко, уље, рендане јабуке, гриз, млевене орахе и брашно са прашком за пециво. Пећи у подмазаном плеху димензија 33x22 на умереној температури око 35 минута. Печен колач прелити са отопљеном чоколадом сједињеном са уљем. Преко се може посути млевеним орасима по жељи.

(Žena/blic)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)