РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ МЕКИКЕ СА ЈОГУРТОМ: Готове док трепнеш - Мекано и ваздушасто тесто које свима успева

Novosti online

09. 03. 2024. у 15:00

МЕКИКЕ воле сви и ретко ко може да им одоли, а идеалне су за брзу и укусну вечеру.

РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ МЕКИКЕ СА ЈОГУРТОМ: Готове док трепнеш - Мекано и ваздушасто тесто које свима успева

Фото Shutterstock

Састојци:

* јогурт, 180 гр

* јаја, 2 ком
* со, 1 кашичица
* прашак за пециво, 1/2 кашичице
* брашно, 400 гр

Припрема:

- У одговарајућу посуду усути јогурт, додати јаја и размутити ручном жицом за мућење. Додати прашак за пециво, посолити и измешати. Постепено додавати брашно и замесити мекше тесто.

Тесто развити оклагијом на побрашњеној радној површини и исећи на комаде жељене величине (коцке, правоугаонике – по жељи).

Пржити на загрејаном уљу док не порумене са обе стране (уље добро загрејати, па, када спуштите мекике, смањите температуру како би се лепо испржиле и како не би гореле).

Готове мекике одлагати на кухињски папир како би се оцедио вишак масноће.

Мекике сервирати и послужити.

(Супер рецепти/Жена)

БОНУС ВИДЕО:

ХИТ РЕЦЕПТ СА ПАЛАЧИНКАМА: Преукусна брза торта

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације