СА МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ, РАПСОДИЈА УКУСА: Пуњена бундева којој нећете моћи да одолите
ДРУГАЧИЈИ ручак, у савршеном споју меса и поврћа, прсте да полижете.
Потребно:
* 1 средња бундева
* 50 г обареног пиринча
* 1 црни лук
* 1 кашичица млевене зачинске паприке
* 1 кашика сувог биљног зачина
* со
* бибер
Припрема:
Издубите бундеву, унутрашњост премажите путером и посолите. У обарен пиринач додајте исецкани црни лук, млевено месо, зачинску паприку, суви биљни зачин, со и бибер по укусу. Сједините смесу добро. Напуните бундеву припремљеном смесом па је затворите поклопцем од бундеве. Покријте бундеву алуминијумском фолијом па пребаците у плех обложен пек-папиром и 100 мл воде. Пеците је 70 минута на 200 степени.
(Trpeza)
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (1)