СТАРИ БАКИН РЕЦЕПТ ЗА МЕКИКЕ, БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА: Један трик чини да буду мекане као памук
Доносимо вам рецепт за најмекше мекике, без јаја и млека, које ће нахранити читаву породицу.
Састојци:
- 400 мл млаке воде
- 10 г сувог квасца
- 500 г пшеничног белог брашна
- кашичица соли
- уље
Припрема:
У млакој води растворити квасац и добро промешати. Оставити квасац са стране, па у дубљу чинију сипати брашно, додати со, па промешати, а затим додати размућени квасац. Умесити тесто и добро га израдити варјачом. Прекрити га пластичном фолијом и оставити 10-ак минута да одстоји, а затим поново премесити тесо и прекрити га фолијом и оставити да одстоји око пола сата.
Сипати уље у тигањ и оставити да се загреје. У уље ставите једну чачкалицу (то је трик, како оно не би прегорело). Подмазати руке уљем, а затим рукама формирати мекике и спуштати их у тигањ да се прже. Пржити их око 3-4 минута са обе стране док не порумене. Вадити их у тањир обложен убрусом.
Пријатно!
Препоручујемо
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута
08. 08. 2023. у 17:09
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (1)