ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ: ''Овако укусне још нисам јела''- поручује бака ( ВИДЕО)

Novosti online

26. 06. 2023. у 09:00

УКОЛИКО ову верзију паприка још нисте пробали, шта чекате?

ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ: Овако укусне још нисам јела- поручује бака ( ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ - потребно је:

1 лонче од 200 г проса

1 веза младог лука црног
мало белог лука
1 већа шаргарепа рендана
зачин, млевена паприка
млевени бибер
по жељи јаје
уље
1 парадајз
200 мл парадајза

Foto: Bakina kuhinja

 

ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ - припрема:

На уљу пропржити сецкан лук и рендану шаргарепу, додати добро опран просо, суви зачин, млевени бибер, бели лук у гранулама по жељи. Све измешати. 

Пунити паприке и затварати круговима парадајза. Сипати 200 мл куваног парадајза и толико воде.

Foto: Bakina kuhinja


Ако желите гушћи сос додајте кашичицу брашна у парадајз. Још мало уља одозго, и поклопите и у рерну на 220 степени 50-60 минута. 
Врхунско јело, као прилог може пире од кромпира.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

КО ЈЕ РОБЕРТ ФИЦО: Човек који пркоси НАТО-у и неће да призна тзв. Косово