ПОСНИ РУЧАК: Укусна чорба са поврћем (ВИДЕО)
ИДЕЈА за данашњи посни ручак
У току је пост, па је идеално време за једну посну чорбицу. Прави се једноставно, а поред сакупљања намирница, неће вам бити потребно додатно време да је направите.
Потребно је:
- 1 главица купуса од 1 кг
- 1 кромпир ситно на коцке
- 2 шаргарепе на комаде
- мало корена целера на коцке
- 1 веза младог црног и белог лука сечен
- 1 зелена паприка, може љута
- 200 мл куваног парадајза или 1 свежи
- 1 кашика брашна
- 1 кашика ајвара домаћег
- 1 кашичица алеве паприке
- мало зачина или соли, уље маслиново
- лист першуна
Припрема:
Купус исећи на коцке, па пола поређати у шерпу. У средину ставити кромпир, шаргарепу, коцке целера и листа, млади лук и зелену паприку.
Налити до пола шерпе водом и поклопити да се кува на лаганој ватри. Пред крај сипати кувани парадајз. У тигањ сипати уље, додати брашно, па га мало пропржити да добије крем боју.
Препоручујемо
СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00
ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)