ПОСЛАСТИЦА САВРШЕНА ЗА СВАКО ДОБА ДАНА: Направите сочан колач са орасима (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

27. 03. 2023. у 15:00

УКУСНА посластица за целу породицу

ПОСЛАСТИЦА САВРШЕНА ЗА СВАКО ДОБА ДАНА: Направите сочан колач са орасима (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Колач са орасима - састојци:

1 јаје

260 г брашна
100 г гриза
200 мл јогурта
2 кашике шећера у праху
50 мл маслиновог уља
1 кашика масти
1 прашак за пециво
корица лимуна

Колач са орасима - надев:

200 г млевених ораха

2 кашике шећера у праху
2 кашике сусама, може мало испечен
1 кашичица цимета
1 кашика киселе павлаке

Колач са орасима - припрема:

Јаје мало жицом умутити, па додати наведене састојке за бисквит и замесити тесто. Одвојити једну мању лоптицу, а остало поделити на два дела.

Први део развући оклагијом величине плеха, па поставити на дно. У орахе убацити шећер у праху, сусам, цимет и павлаку. У то додати одвојено мало парче теста, па рукама добро сјединити.

Foto: Bakina kuhinja

 

На фолију развући величину плеха. Преко доњег дела у плех ставити развијен надев од ораха, а преко ораха други део развијеног теста. Посећи ножем на коцке и пећи на 190 степени 45-50 мин. Печен поново ножем исећи по сеченим деловима.

Прелив

У шерпу ставити 150 г шећера и 100 мл воде. Додати насечену мандарину и нацедити пола лимуна. Скувати сируп па га прохладити и прелити прохлађен колач да лепо упије.  Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

САМО НА 2 САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана