ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА: Једноставан рецепт који не одузима много времена (ВИДЕО)

Novosti online

06. 03. 2023. у 18:00

КО КАЖЕ да торта мора бити само слатка? Слане су још занимљивије, а ево рецепта за једну од њих

ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА: Једноставан рецепт који не одузима много времена (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА - потребно је:

1 конзерва туњевине (180 гр)

150 - 200 гр маргарина
200 гр посног мајонеза
1 кашика сенфа
300 гр посних крекера
препеченог сусама 50 гр
2 кисела краставца
2 шаргарепе куване
2 кромпира кувана
1 кисела паприка
50 гр печеног кикирикија
200 мл пресола из краставаца

ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА - припрема:

Умутити 150 гр маргарина пенасто, па додати мајонез, а онда и њега сјединити и умутити са маргарином. Краставчиће кромпир, шаргарепу и паприку исецкати на ситне коцкице, па у то додати умућен маргарин са мајонезом.

Фото: Бакина кухиња

 

Додати кашику сенфа и све добро измешати. Оставити за 2 кашике мајонеза умућеног да се могу премазати странице торте и мало одозго. 

У  послужавник ређати слане крекере, али их претходно умочити у кисели пресол из краставчића. На поређане крекере намазати фил, лепо распоредити и онда следећи ред крекера, па поново фил и тако док се све не утроши.

Фото: Бакина кухиња

 

Одозго премазати чистим умућеним мајонезом са маргарином као и са стране. Посути препеченим сусамом и крупно сецканим кикирикијем. 

Фото: Бакина кухиња

 

Торту можете украсити као што је у видеу приказано...Торту направити 1-2 дана раније да крекери упију и да се торта стегне. Сећи на коцке, а ово брза и једноставна торта може послужити као пређело за посне славе.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДА ЗАЧИНИТЕ БРАК? Радмила је брачни терапеут и ове савете треба да послушате (ВИДЕО)