ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА: Једноставан рецепт који не одузима много времена (ВИДЕО)
КО КАЖЕ да торта мора бити само слатка? Слане су још занимљивије, а ево рецепта за једну од њих
ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА - потребно је:
1 конзерва туњевине (180 гр)
200 гр посног мајонеза
1 кашика сенфа
300 гр посних крекера
препеченог сусама 50 гр
2 кисела краставца
2 шаргарепе куване
2 кромпира кувана
1 кисела паприка
50 гр печеног кикирикија
200 мл пресола из краставаца
ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА - припрема:
Умутити 150 гр маргарина пенасто, па додати мајонез, а онда и њега сјединити и умутити са маргарином. Краставчиће кромпир, шаргарепу и паприку исецкати на ситне коцкице, па у то додати умућен маргарин са мајонезом.
Додати кашику сенфа и све добро измешати. Оставити за 2 кашике мајонеза умућеног да се могу премазати странице торте и мало одозго.
У послужавник ређати слане крекере, али их претходно умочити у кисели пресол из краставчића. На поређане крекере намазати фил, лепо распоредити и онда следећи ред крекера, па поново фил и тако док се све не утроши.
Одозго премазати чистим умућеним мајонезом са маргарином као и са стране. Посути препеченим сусамом и крупно сецканим кикирикијем.
Торту можете украсити као што је у видеу приказано...Торту направити 1-2 дана раније да крекери упију и да се торта стегне. Сећи на коцке, а ово брза и једноставна торта може послужити као пређело за посне славе.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАРАДА ПОБЕДЕ У МОСКВИ: Путин - Наше стратешке снаге у стању борбене приправности (ФОТО/ВИДЕО)
ПОВОДОМ годишњице победе над фашизмом у Москви је данас одржана Парада победе.
09. 05. 2024. у 08:46 >> 09:22
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)