ЗАПОЧНИТЕ РУЧАК НА ЗДРАВ НАЧИН: Домаћа супа са пилећим крилцима и пенастим кнедлама (ВИДЕО)

Novosti online

28. 02. 2023. у 21:00

ДОМАЋА супа се спрема брже и лакше него што многи мисле

ЗАПОЧНИТЕ РУЧАК НА ЗДРАВ НАЧИН: Домаћа супа са пилећим крилцима и пенастим кнедлама (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Спремите топлу и укусну супицу за породични ручак.

Потребно је:

  • 600 г пилећих крилаца
  • 2 шаргарепе
  • мањи целер
  • 1 пакнат
  • 1 мала главица црног лука
  • 5-6 кашика гриза
  • 1 веће јаје
  • мало уља
  • соли, бибера, першуна лист

Припрема:

У шерпу нарендати пола шаргарепе, па је мало пропржити, сипати воду око 3 л. Додати крилца, све остало поврће и кувато око 50 мин.

Пола сата пре него што се супа скува, разбити јаје, одвојити беланце, посолити, па га добро умутити виљушком или миксером, па додати жуманце и полако промешати.

Додати 5-6 кашика гриза и полако окретати шпатулом и мешати. Изравнати, и оставити бар 30 мин да гриз набубри. Малу кашичицу умочити у супу и захватити мало гриза и спуштати у супу.

Поклопити и оставити 2 мин. лагано да ври. Додати першунов лист, со бибер. Искључити. Врхунска!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)