КОРОНА СЕ "САКРИЛА" У СУПЕРМАРКЕТИМА: Полиција у Италји контролисала продавнице хране, заплењено 2.000 килограма прехрамбених производа

Танјуг

27. 04. 2021. у 10:47

СПЕЦИЈАЛНО одељење италијанске полиције контролисало је више хиљаду продавница хране у целој Италији да би проверили да ли постоје трагови ковида-19 на справама и апаратима који се највише користе, пише агенција Анса.

КОРОНА СЕ САКРИЛА У СУПЕРМАРКЕТИМА: Полиција у Италји контролисала продавнице хране, заплењено 2.000 килограма прехрамбених производа

Фото: Танјуг/АП Пхото

На колицима и корпама које се користе у самоуслугама, на банкоматима и тастатурама вага утврђено је присуство "генетског материјала корона вируса", саопштено је из полиције.

Због непоштовања анти-ковид мера, нехигијене, непридржавања размака међу купцима, недостатка дезинфекционих средстава, казне су издате на лицу места у 226 случајева, 12 супермерката је одмах затворено, а власници су кажњени.

Полиција је запленила 2.000 килограма прехрамбених производа јер нису имали етикету о пореклу или нису били на одговарајући начин похрањени, сто значи да нису били за употребу.

У свим продавницама у Италији, од како су на снази анти-ковид мере, обавезно је имати на самом улазу средство за дезинфекцију руку, а у самоуслугама и за дезинфекцију корпи и колица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)