ВАШИНГТОН РАЗМЕШТА НОВЕ НУКЛЕАРНЕ СИСТЕМЕ: Захарова - Тектонске промене на пољу европске безбедности, а САД ћуте

Тањуг

21. 04. 2021. у 21:44

ВАШИНГТОН се намерно не оглашава поводом планова о размештању нових нуклеарних система, изјавила је данас представница министарства спољних послова Русије Марија Захарова поводом објављивања извештаја Стејт департмента насловљеног са: "Придржавање и усклађеност са контролом и неширењем наоружања и споразумом о разоружању у 2021. години".

ВАШИНГТОН РАЗМЕШТА НОВЕ НУКЛЕАРНЕ СИСТЕМЕ: Захарова - Тектонске промене на пољу европске безбедности, а САД ћуте

Фото: Принтскрин

- У извештају се не помињу ''тектонске промене'' на пољу европске безбедности настале као последица ширења војно-стратешке инфраструктуре НАТО према границама Русије и плановима САД да распореде нове системе нуклеарног наоружања - указала је Захарова, преноси ТАШ.

Она је оценила да су америчке оптужбе против Русије у вези с контролом наоружања неосноване и да служе да се прикрију деструктивне активности Вашингтона истакавши да руско министарство спољних послова сматра да је приступ стејт департмента - циничан.

- Озбиљна анализа стања у овој сфери замењена је неприкладним покушајима да се оптужује Русија иако Москва чува све своје не-стратешко нуклеарно наоружање на својој територији - предочила је представница министарства спољних послова Русије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)