АНТИВАКСЕРА ПРОГАЊАЛО 200 ЖАНДАРА: Мајка "бунтовник" из Нансија ухапшена заједно са својом ћерком

Горан Чворовић - стални дописник из Париза

18. 04. 2021. у 22:25

ДАНОНОЋНО трагање за осмогодишњом Миом и њеном мајком Лолом, после пет дугих дана, уродило је у недељу плодом. Девојчиица коју је у француском Нансију отела сопствена мајка уз помоћ саучесника у уторак, пронађена је, заједно с њом, у једној напуштеној фабрици у швајцарском месту Сент Кроа.

АНТИВАКСЕРА ПРОГАЊАЛО 200 ЖАНДАРА: Мајка бунтовник из Нансија ухапшена заједно са својом ћерком

Илустрација - Foto AP

Породична прича узбудила је јавност. После развода, Лола Монтемађи (28) је с кћерком отишла да живи код мајке. Пре три године се прикључила Покрету жутих прслука, а онда је, с временом, постала све сумњичавија према друштву у ком живимо. Пандемија је то само убрзала. Сматрала је да је ковид "измишљен" да би се промовисала 5г мрежа, бунила се против новог светског поретка, веровала да је у питању завера, истицала да јој банка блокира новац кад пожели, постала анорексична мислећи да се људима трује храна... Брзо би падала у ватру, онда су се појавиле и суицидне идеје, а затим је одлучила да распрода ствари, испише кћерку из школе и крене кампинг-караваном у свет, да би живела "испод радара система." Тад се умешао суд, па јој је крајем прошле године одузето старатељство над кћерком, а дете дато на чување баки.

У уторак, тројица мушкараца су се лажно представила код баке као судски извршитељи, узели дете и предали га мајци. Акција је дуго и прецизно планирана. У потрази је касније учествовало чак 200 жандарма.

Лола Монтемађи је у бекству имала помоћ пријатеља. За њих се каже да припадају групи са заверенистичким идејама, да су планирали и нападе на државне интересе, укључујући и на центре за масовну вакцинацију против ковида. Истиче се да је њихов став био да се цео свет руши.

СУД ДАО ДЕТЕ НА "БЕЗБЕДНО"

У притвор је одведено шесторо "завереника", а државни тужилац из Намсија је најавио нова хапшења.

Судијама су рекли да нису учествовали у отмици детета, већ да су хтели да помогну мајци да пронађе своје дете. Кажу да су обе биле срећне када су се среле.

Мајка је ухапшена, а дете предато службама које ће је вратити баки. Обе су биле у добром здравственом стању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)