ХРВАТСКА ДОБИЈА ФАЈЗЕРОВЕ ВАКЦИНЕ: До лета стиже 747.000 доза

Танјуг

01. 04. 2021. у 22:40

ХРВАТСКА ће до почетка лета добити додатних 747.000 доза Фајзерове вакцине против корона вируса, саопштила је данас влада те земље.

ХРВАТСКА ДОБИЈА ФАЈЗЕРОВЕ ВАКЦИНЕ: До лета стиже 747.000 доза

Фото: Ј.С.

Како је навела у саопштењу, на тај начин ће бити надокнађен недостатак вакцина до којег је дошло због спорије производње и дистрибуције вакцина Астразенеке.

Компаније Фајзер и Бионтек ће у другом тромесечју испоручити ЕУ десет милиона доза вакцине, које су биле предвиђене за испоруку у другој половини године, а Хрватска ће од тога добити 747.000 доза, преноси Хина.

Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је, након низа разговора претходних дана вођених на нивоу премијера, као и преговора у Одбору сталних представника држава цланица Европске уније, да је обезбеђено додатних 747 хиљада доза вакцина компанија Фајзер и Бионтек за Хрватску, додаје се у саопштењу.

Он је подсетио да је став Хрватске био да, "у духу европске солидарности" треба да се расподеле додатне дозе вакцина Фајзера и Бионтека како би земље које је требало да до сада добију више доза Астразенеке, приме више доза Фајзерових вакцина и тако компензују недостатак који није могао да се предвиди због спорије производње и дистрибуције Астразенеке.

Након прошлонедељног састанка Европског савета, на којем је главна тема разговора европских лидера била заједничка борба против Ковида-10 и дистрибуција доза вакцина, уследила је расправа о садржају закључка Европског савета на нивоу амбасадора о расподели 10 милиона доза вакцина компанија Фајзер и Бајонтек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)