ТИХАНОВСКА ОПТУЖЕНА ЗА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Тужилаштво Белорусије покренуло кривични поступак против политичарке

Новости онлине

29. 03. 2021. у 17:48

ДРЖАВНО тужилаштво Белорусије покренуло је кривични поступак против Светлане Тихановске и представника организације „Бипол“ који се налазе у иностранству, јавља агенција „Белта“.

ТИХАНОВСКА ОПТУЖЕНА ЗА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Тужилаштво Белорусије покренуло кривични поступак против политичарке

Светлана Тихановска / Фото Танјуг-АП

- Државно тужилаштво, на основу материјала које је добило од Комитета државне безбедности и Министарства унутрашњих послова, покренуло је кривични поступак против Тихановске и учесника такозване иницијативе "Бипол" за припрему терористичког напада, према члану 289 Кривичног закона - изјавио је државни тужилац Андреј Швед.

Како се наводи, наведена лица су пре неколико дана покушала да изведу експлозије и пожаре на територији престонице и других градова.

Како је указао Швед, из материјала се види да су организатори планирали да оптуже представнике власти за радње, које су опасне по живот људи.

Подсетимо, масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

eks

29.03.2021. 17:59

Njoj treba doživotno zabraniti povratak u Belorusiju. Neka ostane kod svojih sponzora . Kada sponzori shvate da je uložen novac u prevrat u Belorusiji propao, pustiće i nju niz vodu. Tako prolaze svi kvislinzi i izdajnici svoje domovine - toalet papir za sponzora.