ТРАГЕДИЈА У РУСИЈИ: Активирала се седишта на стратешком бомбардеру - погинула тројица пилота, међу њима и командант

Новости онлајн

23. 03. 2021. у 17:16

ТРИ члана посаде руског стратешког бомбардера су погинула, а четврти је тешко повређен у инциденту који се догодио у бази Калуга, када се из за сад непознатих разлога активирала катапулт седишта.

ТРАГЕДИЈА У РУСИЈИ: Активирала се седишта на стратешком бомбардеру - погинула тројица пилота, међу њима и командант

Фото: Ministry of Defence of the Russian Federation

Како јавља агенција ТАСС до несреће у којој су страдала тројица пилота дошло је у тренутку када су на летелици покренути мотори, када је изненада дошло до активирања катапулт седишта у авиону.

Извор на који се позива руска агенција ТАСС навео је да се међу страдалима налази и командант ескадриле, који је седео на седишту за инструкторе.

Четврти пилот је тешко повређен и он је пребачен у локалну болницу у Калуги.

Руско министарство одбране је потврдило инцидент и додало да су започели истрагу како је дошло до трагедије, јер је остало нејасно како су се активирала катапулт седишта у тренутку када су покренути мотори на овом стратешком бомбардеру. Истражитељи сумњају да су се седишта активирала пред покретање авио мотора, односно да се време активирања седишта и стартовања мотора поклопила.

Руски стручњаци тврде да за разлику од катапул-седишта код осталих авиона који требају одговарајућу брзину и висину да би се активирала, ова верзија стратешког бомбардера то нема, зато су повреде по посаду биле смртоносне.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)