НОВЕ ОПТУЖБЕ ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: Још једна жена оптужила гувернера Њујорка Куомоа

Танјуг

20. 03. 2021. у 01:13

АЛИСА Мекгарт, која је тренутно запослена у канцеларији гувернера Њујорка тврди да је гувернер Ендрју Куомо загледао њену кошуљу и упућивао сугестивне коментаре њој и другој помоћници.

НОВЕ ОПТУЖБЕ ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: Још једна жена оптужила гувернера Њујорка Куомоа

Фото AП

Мекграт је за "Њујорк тајмс" рекла да јој је Куомо на италијанском рекао да је лепа, а њу и њену женску колегиницу назаво „мамама мувачицама“, питао је зашто не носи бурму и распитивао се о њеном разводу.

Она је прва актуелна сарадница који је јавно проговорила о оптужбама за неприлично понашање против Куомоа, против којег се води истрага због тих оптужби и манипулација са податацима о смртним случајевима од ковида-19 у старачким домовима, наводи АП.

Мекгарт није оптужила гувернера за непримерено додиривање.

Гувернер Њујорка суочава се са оптужбама за узнемиравање неколико других жена и све хитнијим позивима за оставком или опозивом неких колега демократа.

Куомо је више пута рекао да неће поднети оставку.

Досадашње оптужбе против Куома укључивале су неприлично додиривање, као и комбинацију тврдњи да је од радног места створио непријатан простор за младе жене, у распону од кокетних коментара до непристојног пољупца, подсећа АП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)