ТРАМП НАЈАВИО ЕНЕГРЕТСКУ КАТАСТРОФУ ЗА САД: Због Бајдена ћемо зависити од руске нафте (ВИДЕО)

Novosti online

01. 03. 2021. у 08:27

ЕНЕРГЕТСКА политика нове администрације Вашингтона довешће до зависности Сједињених Америчких Држава од нафте из Русије и Блиског истока, изјавио је бивши амерички председник Доналд Трамп.

ТРАМП НАЈАВИО ЕНЕГРЕТСКУ КАТАСТРОФУ ЗА САД: Због Бајдена ћемо зависити од руске нафте (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП

Говорећи на конференцији америчких конзервативних кругова у Орланду на Флориди, Трамп је критиковао одлуку новог шефа државе Џоа Бајдена да врати САД у Париски климатски споразум.

- Џо Бајден је вратио САД у врло неправедан и скуп Париски климатски споразум без разговора о (могућности) бољег договора... Каква је корист од тога када ми (користимо) чисте (енергетске) ресурсе, а Кина не, Русија – не, Индија – не? - истакао је он.

Такође је критиковао одлуку нове администрације о прекиду изградње нафтовода „Кистоун“ од Канаде до Сједињених Америчких Држава. Тиме је, према Трамповом мишљењу, уништено „42 хиљаде добро плаћених радних места“.

Трамп је додао да је поносан што је током свог председавања „успео да Америку учини енергетски независном“.

- Сједињене Америчке Државе постале су енергетска велесила број 1... Много већа од Саудијске Арабије,... Русије. Надмашили смо их - сматра бивши амерички председник.

- Али ако демократе постигну своје, прећи ћемо са енергетске доминације на енергетску катастрофу. То се и догађа... Под политиком радикалних демократа, цена бензина већ је скочила 30 одсто након избора... Пуњење возила горивом ће коштати око 200 долара... Цене енергената ће скочити до неба, а то укључује и ваше рачуне за струју - објаснио је Трамп.

- По питању нафте ћемо се сада ослањати на Русију и Блиски исток. Они говоре: ‘Русија, Русија, Русија’. Шта (може) бити боље од онога што су они учинили за Русију?... Бајденова политика је огроман добитак за друге земље произвођаче нафте и огроман губитак за Сједињене Америчке Државе и наше дивне грађане - закључио је бивши шеф Беле куће.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)