ТРИ МЕСТА ЗА ПОЧЕТАК ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА: Експерт открио где Руси могу заратити са Американцима

Novosti online

25. 02. 2021. у 19:08

Константин Сивков, руски војни ескперт говорио је о три критичне географске тачке на којима у блиској будућности може доћи до рата Русије и САД, пише Риа Фан.

ТРИ МЕСТА ЗА ПОЧЕТАК ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА: Експерт открио где Руси могу заратити са Американцима

Фото: Принтскрин

- Прва тачка је Придњестровље. Ако се уведе затварање граница са Украјином и Молдавијом, а тамо сада седе непријатељски режими, онда ће Русија морати да пробије коридор кроз Одеску регију како би обезбедила смештај за све становнике Придњестровља  - рекао је Константин Сивков.

Фото: ЕПА

Он је додао да ће, ако Русија предузме такав корак, доћи до рата, где ће НАТО моћи да интервенише наводно у улози браниоца демократије и суверенитета Украјине и Молдавије. После тога, НАТО може Руску Федерацију да представи као агресора.

- Друга тачка је Новоросија. Данас су оружане снаге Украјине озбиљно повећале свој војни потенцијал и, судећи према одлукама тима Зеленског, непријатељства у овом региону могу почети на пролеће - рекао је војни експерт.

Трећа тачка у којој тренутно још увек нема стабилности су Абхазија и Јужна Осетија, примећује Сивков.

- Иако Грузија у овом тренутку није способна за одлучну акцију, ако се пажња Русије скрене, на пример, на Новоросију, тада у овом региону може започети неки покрет - рекао је Сивков.

Фото: Депоситпхотос

Раније је војни експерт Виктор Баранетс испричао о три тачке на мапи света у којима је у блиској будућности могућ оружани сукоб Русије и Сједињених Држава, а то можете читати ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)