УМАЛО ГА НИСУ ПРИКЉУЧИЛИ НА РЕСПИРАТОР? Медији преносе - Трамп јесенас био болеснији од короне него што се знало

Танјуг

11. 02. 2021. у 23:59

Када је бивши председник САД Доналд Трамп у октобру хоспитализован због корона вируса, био је болеснији него што је објављено, ниво кисеоника у крви му је опао и званичници су страховали да је на ивици да буде стављен на респиратор, пише ''Њујорк тајмс'' позивајући се на неименоване изворе.

УМАЛО ГА НИСУ ПРИКЉУЧИЛИ НА РЕСПИРАТОР? Медији преносе - Трамп јесенас био болеснији од короне него што се знало

Доналд Трамп / Фото АП

Према речима четворице људи упознатих са његовим стањем, Трамп је у једном тренутку имао низак ниво кисеоника у крви и плућне проблеме повезане са упалом плућа изазваном корона вирусом, наводи њујоршки дневник.

Његова прогноза постала је до те мере забрињавајућа пре него што је одведен у Национални војно-медицински центар ''Волтер Рид'' да су званичници веровали да ће бити потребно да буде стављен на респиратор, рекле су за НYТ две особе које су биле упознате са његовим стањем.

Раније је извештавано да је Трамп имао проблема са дисањем и температуром 2. октобра, на дан када је одведен у болницу, а врсте лечења које је примио указивале су на то да је његово стање било озбиљно.

Ипак, он је напустио болницу након три дана током којих је у једном тренутку организовао кратку вожњу својим блиндираним СУВ возилом да би махнуо групи присталица испред зграде.

Друга особа блиска бившем председнику негирала је да је био озбиљно болестан, понављајући коментаре самог Трампа након што је оздравио, пише ''Њујорк тајмс''.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)