КИНА КРИЛА ПОДАТКЕ О КОВИДУ: Помпео износи нове доказе

Танјуг

17. 01. 2021. у 12:30

КИНА КРИЛА ПОДАТКЕ О КОВИДУ: Помпео износи нове доказе

Фото: АП

АДМИНИСТРАЦИЈА Доналда Трампа проводи последње дане мандата да докаже да је Кина крила постојање ковида-19 и пре него што је званично објавила први случај у децембру 2019. године, пише енглески лист Мирор, наводећи да ће све то да обелодани државни секретар Мајк Помпео.

Британски лист преноси да ће Трампова администрација наредних дана показати обавештајне податке у којима наводно има доказа да су истраживачи из Вуханског института за вирусологију оболели и испољили симптоме које даје ковид много пре него што је свет знао за вирус.

- Америка се досад суздржавала да подржи распрострањене теорије завере да је вирус потекао из Вуханског института за вирусологију- наводи се у тексту Мирора.

Пекинг је негирао тврдње, рекавши да је епидемија почела у Вухану крајем децембра 2019. године.

Мирор преноси тврдње листа Сан, који има информацију да ће државни секретар Мајк Помпео у среду отворити обавештајне податке о лабораторији у Вухану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

buki

17.01.2021. 13:24

A što je u Italiji i SAD eshumacijom umrlih znatno pre Vuhana ustanovljen covid19, to mu nije bitno? Takođe su Italijani pronašli korona virus u krvi dobrovoljnih davalaca, uzetoj još 2019 godine, a Pompeo izgleda ni za to nije čuo? Osim toga Kinezi nemaju nijedan motiv za izazivanje takve zaraze, što se ne bi moglo reći i za SAD demokrate, koji su očigledno za obaranje Trampa spemni na sve i ne pitaju za cenu.

buki

18.01.2021. 15:56

@buki - Koliko tek godina ima onaj koji ne vidi šta rade SAD demokrate, koji su 4 godine opsednuti pripremama za skidanje Trampa? Jasno su pokazali da im napredak SAD ništa ne znači, ako oni nisu na vlasti.