ОВО ЈЕ УЗРОК СМРТИ ЖЕНЕ КОЈА ЈЕ УМРЛА НАКОН ВАКЦИНЕ: Јелко Кацин објавио прелиминарне резултате стручњака

Танјуг

05. 01. 2021. у 18:13

ОВО ЈЕ УЗРОК СМРТИ ЖЕНЕ КОЈА ЈЕ УМРЛА НАКОН ВАКЦИНЕ: Јелко Кацин објавио прелиминарне резултате стручњака

ФОТО: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

СТАРИЈА жена која је ових дана умрла у Словенији након вакцинације против ковида-19, преминула је због поновљеног срчаног инфаркта и смрт није имала непосредне везе са самом вакцинацијом, изјавио је данас портпарол владе за ковид-19 Јелко Кацин.

Кацин је на владиној конференцији за новинаре казао да се ради о жени у позној доби која је вакцину Фајзер-БиоНТека примила у једном од домова за старије и немоћне, подсетивши да се вакцинација за старије као и за целу популацију заснива на добровољној основи и уз пристанак сваке особе.

Прелиминарни закључак стручњака је да се радило о поновљеном инфаркту, јер је један пре тога већ имала и да њена смрт није повезана са вакцинацијом, рекао је Кацин.

Он је додао да ће закључак о том случају дати незвисна комисија која је формирана у оквиру Министарства здравља.

Вероватно ће бити урађена и обдукција тела.

Министар за социјална питања Јанез Циглер Краљ казао је да подаци о дому у којој је дошло до смрти, као и о личним подацима преминуле, укључујући њену старост, нису објављени због заштите приватности.

Он није коментарисао наводе неких новинара да се случај који је јуче потврдио национални Институт за јавно здравље (НИЈЗ) догодио пре више дана и да је смрт штићенице наступила шест сати након што је вакцинисана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)