БРИТАНИЈА СЕ СУОЧАВА СА ЉУДСКОМ КАТАСТРОФОМ: Нови сој пронађен на 57 локација широм земље

Novosti online

22. 12. 2020. у 18:49

МУТАНТНИ коронавирус је сада откривен на 57 различитих локација широм Британије. Научници који су секвенцирали његов геном открили су узорке узете на 45 места у Енглеској, шест у Шкотској и шест у Велсу.

БРИТАНИЈА СЕ СУОЧАВА СА ЉУДСКОМ КАТАСТРОФОМ: Нови сој пронађен на 57 локација широм земље

Фото: Танјуг/АП Пхото

Надзорна група Ковид-19 Геномицс УК Цонсортиум (ЦОГ-УК) утврдила је значај ВУИ-202012/01 за који се сматра да потиче са југоистока земље. Стручњаци тренутно анализирају 3.000 узорака за које се сумња да су нова верзија вируса.

- Свакако није изолован на једном месту, почео је да се шири на многа места - рекао је Џефри Барет, водећи статистички генетичар из ЦОГ-УК.

Један од владиних научних саветника упозорио је да се Британија суочава са "људском катастрофом" уколико министри не уведу строжа ограничења усред спекулација о новогодишњој блокади, али се сутучњаци из области медицине саглашавају са овим тврдећи да владине тренутне методе вероватно нец́е обуздати ширење Цовид-19.

- Звучи скупо, али епилог би могла бити катастрофални колапс поверења у способност земље да контролише вирус и економску, људску и социјалну катастрофу која ц́е уследити -  самтра професор Вест, психолог са Универзитетског колеџа у Лондону.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)