АЛБАНЦИ КИПТЕ ОД БЕСА: Путин бомбардовао главно упориште њихових џихадиста (ФОТО)

Novosti online

12. 12. 2020. у 17:34

АЛБАНЦИ КИПТЕ ОД БЕСА: Путин бомбардовао главно упориште њихових џихадиста (ФОТО)

Фото: Принтскрин

РУСКЕ ваздухопловне снаге покренуле су нове ваздушне нападе на северозападни регион Сирије у јутарњим сатима.

Руски авиони гађали су џихадистичко упориште Кабани на североистоку Латакије.

Према извештајима са терена, руски ратни авиони бомбардовали су положаје Туркестанске исламске странке (ТИП) у Кабанију (главно упориште албанских џихадиста у Сирији), заједно са низом тачака у оближњој равници Ал-Габ.

Такође се наводи да су руске ваздухопловне снаге покренуле неколико напада у региону Џабал Ал-Завија, која је тренутно под контролом џихадистичких побуњеника и њихових савезника из Националног ослободилачког фронта (НЛФ) које подржавају турске оружане снаге.

Руске ваздухопловне снаге с времена на време изводе нападе на северозападу Сирије, посебно када њихови извиђачки авиони забележе џихадистичка употишта у Латакији, Идлибу и Алепу.

Раније ове године, оне су извеле један од својих најразорнијих напада од уласка у сиријски сукоб, када је њихов војни авион бомбардовао камп за обуку милитантне групе Фаилак Ал-Шам (Легија Шам), коју подржавају Турци, на северу Идлиба.

Овај поменути напад руских ваздухопловних снага резултирао је смрћу преко 100 милитаната које подржавају Турци и уништењем кампа за обуку.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)