МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНЕ ДЕЛУЈУ: У Италији опада број оболелих и хоспитализованих - за недељу дана 20.000 мање новозаражених

Танјуг

26. 11. 2020. у 15:10

МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНЕ ДЕЛУЈУ: У Италији опада број оболелих и хоспитализованих - за недељу дана 20.000 мање новозаражених

Фото: Епа

У ПОСЛЕДЊА три дана у Италији је 20 хиљада мање заражених од ковида-19 у односу на прошлу седмицу, опада и број хоспитализованих, а смањен је и проценат новозаражених у односу на број тестираних, пише агенција Анса.

И даље је висок број преминулих од корона вируса, у једном дану 722 особе су преминуле од инфекције.

Епидемиолози рачунају да су садашњи смртни случајеви оне особе које су заражене пре него је влада увела оштра ограничења.

Генерално, епидемиолошки подаци у последњих седам дана дају наду да анти-ковид мере које је увела влада пре две седмице дају резултате.

Између централне владе и регија односи су, међутим, пише агенција, захладили.

Наиме, регије где се налазе познати центри зимског туризма инсистирају да се скијашке писте отворе, али је премијер Ђузепе Конте одлучан да не дозволи понављање трагичног искуства од летос када су отворена летовалишта што је резултирало великим скоком заражених и преминулих од ковида-19, на крају летње туристичке сезоне.

На друштвеним мрежама које су индикатор јавног распположења оштро се критикује дебата да ли ће бити дозвољена прослава Божића и Нове године уобичајеним окупљањем и великом вечером, јер пише у једном од коментара који се вирално раширио друштвеним мрежама, а затим и на страницама новина: “Док одлази цела једна генерација (мисли се на старије особе), овде се расправља о свечаним ручковима и вечерама”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)