АМЕРИКАНЦИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ: Напуштају територију Сирије, али имају нову дестинацију на уму (ФОТО)

Novosti online

15. 11. 2020. у 19:10

АМЕРИЧКА војска повукла је одређени број својих возила и војника из источне Сирије према северном делу Ирака, док је наметнула сигурносни кордон око града на истоку Деир ез Зора.

АМЕРИКАНЦИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ: Напуштају територију Сирије, али имају нову дестинацију на уму (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП

Према дописнику из ал-Хасаке, америчка војска је други пут током протекла два дана превезла низ војних возила са око 50 војника из своје илегалне базе у ал-Маликији у северни регион Ирака, пише АМН.

Ови догађаји се поклапају са извештајима медија о намери тренутне америчке администрације да повуче своје војнике из источне Сирије, посебно након промена које је извршио амерички председник Доналд Трамп, а које су укључивале и отпуштање министра одбране Марка Еспера, кога је заменио Кристофер Милер.

Раније ове недеље откривено је да је одлазећи амерички изасланик у Сирији Џејмс Џефри крио укупан број америчких трупа унутар државе од Трампа.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

16.11.2020. 09:29

Tramp bi bio bolje informisan da je čitao *Novosti* i komentare vaših čitalaca. Znao bi da američka vojska nije napustila Siriju, nego se samo povukla na istok, na granicu sa Irakom, gde se nalaze i najveća nalazišta sirijske nafte. Krali su naftu, prodavali je teroristima i brukali Trampovu administraciju.