НАСТАВЉА СЕ ПАКАО У РУСИЈИ: Експлозије на сваких 20 минута, у угроженим складиштима чак 75 хиљада тона муниције! (ВИДЕО)

Новости онлине

08. 10. 2020. у 16:31

НАСТАВЉА СЕ ПАКАО У РУСИЈИ: Експлозије на сваких 20 минута, у угроженим складиштима чак 75 хиљада тона муниције! (ВИДЕО)

Фото: Твитер

На територији војних складишта на отвореном у Рјазањској области Русије експлозије се чују ређе него јуче, а до сада је експлодирало више од 1,6 хиљада граната, саопштио је представник хитних служби региона.

- Гранате експлодирају на сваких 25-30 минута - рекао је саговорник Спутњика.

Како је раније саопштено, артиљеријска муниција се налазила на 43 отворене површине. Према прелиминарним информацијама, на целој војној територији се налази 113 складишта муниције, углавном подземних. У тренутку избијања пожара укупан капацитет складишта могао је бити око 75.000 тона муниције.

​Министар за ванредне ситуације Евгениј Зиничев обавестио је председника Русије Владимир Путина о евакуацији више од 2.300 становника из 14 насеља у радијусу 5-10 километара од пожара а складишту муниције. Повређено је и хоспитализовано 16 особа.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Plaši

08.10.2020. 18:59

Saucesce sa stradalima, ugroženima i povredjenima. Ma gde da se tako nesto dešava, upozoravajuce je zato sto se uvjeravamo da je besmisleno ne samo ratovati u 21. veku vec i naoružavati se. Posebno zato ako to naoružanje i municija moze u trenu nečije nepažnje ili nekim drugim slučajem da ovakvom lančanom reakcijom vodi samouništenju ili u 'najblažem slučaju' ekološkoj katastrofi. Koliko je gladnih usta moglo da se nahrani a da taj novac ne ode u dim i plamen uništavajuće energije?