КОРОНА ПОНОВО ПРЕТИ ЕВРОПИ: Број заражених на Старом континентну расте - епидемија се разбуктава

И. СТАНОЈЕВИЋ

06. 10. 2020. у 07:40

БРОЈ инфицираних вирусом корона широм планете премашио је 35 милиона. До данас, животну битку изгубило је више од милион оболелих. А у целој Европи ковид 19 се наново разбуктава.

КОРОНА ПОНОВО ПРЕТИ ЕВРОПИ: Број заражених на Старом континентну расте - епидемија се разбуктава

Фото АП

Жестоку битку са новим таласом предводе Француска и Велика Британија, које су обориле досадашње црне рекорде у броју оболелих на дневном нивоу. Чешка је увела ванредно стање, Мадрид је поново блокиран. Највећа стопа смртности, што се Европе тиче, бележи се у Великој Британији. Премијер Борис Џонсон поручује да "ово може бити веома тешка зима за све".

У Мађарској је и даље на снази потпуна забрана уласка у земљу.

У Италији је, за нешто више од две недеље откако је почела директна настава, забележено око хиљаду случајева заразе међу ученицима и наставницима.

Грчка је отказала војну и студентску параду, заказане за 28. октобар.

У СЕВЕРНУ МАКЕДОНИЈУ БЕЗ ТЕСТА?

АКО буде усвојен предлог Државне комисије за заразне болести од данас ће бити отворене границе Саверне Македоније са Србијом, Црном Гором, Косовом и Албанијом без PCR теста. М. С.

И политичари у Европи су на удару. Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, Аустријски канцелар Себастијан Курц, литвански шеф дипломатије Линас Линкевицијус и нови министар образовања Појске Пржемислав Чарнек (43) - сви они били су у контакту са особама које се позитивне на ковид 19, и због тога су тестирани, а неки од њих су отишли у самоизолацију.

Из СЗО тврди да би једна од десет особа могла да буде заражена вирусом корона. По овој процени, то би било више од 760 милиона људи. Број далеко премашује 35 милиона потврђених случајева. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)