ПОГЛЕД ИЗ КАБИНЕ Су-27: Снимак пресретања шпијунског авиона изнад Балтика

Новости онлине

18. 09. 2020. у 12:43

ПОГЛЕД ИЗ КАБИНЕ Су-27: Снимак пресретања шпијунског авиона изнад Балтика

Фото: Депозитфотос

РУСКИ ловац Су-27 подигнут је како би пресрео амерички и шведски војни авион изнад Балтичког мора, саопштио је Национални центар за управљање одбраном.

„Руска средства за контролу ваздушног простора открила су 17. септембра 2020. изнад неутралних вода Балтичког мора два ваздушна циља која се приближавају државној граници Русије. За идентификацију ваздушних циљева и спречавање повреде државне границе Русије, у ваздух је подигнут ловац Су-27 дежурних снага за противваздушну одбрану Балтичке флоте“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је посада Су-27 идентификовала ваздушне циљеве као патролни авион америчке морнарице П-8А „Посејдон“ и извиђачки авион шведског ваздухопловства „Голфстрим“ и спроводио их изнад Балтичког мора.

„Након што су се страни војни авиони удаљили од државне границе Русије, руски ловац се безбедно вратио на матични аеродром“, додаје се у саопштењу.

Центар за управљање одбраном наглашава се да се лет руског Су-27 одвијао у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора. Повреда државне границе Русије није било дозвољено.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)