СЗО ПОЗДРАВЉА ПОЈАВУ РУСКЕ ВАКЦИНЕ: Свака безбедна и ефикасна вакцина - општа добробит

Новости онлине

12. 08. 2020. у 16:06

СВАКА безбедна и ефикасна вакцина постаће општа добробит, изјавили су технички експерти Светске здравствене организације (СЗО).

СЗО ПОЗДРАВЉА ПОЈАВУ РУСКЕ ВАКЦИНЕ: Свака безбедна и ефикасна вакцина - општа добробит

ФОТО: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

- СЗО је упозната са тим да је вакцина против ковида 19 регистрована у Државном регистру лекова Руске Федерације, како је објављено 11. августа. Организација поздравља сва достигнућа у области истраживања и развоја вакцине против вируса корона и позива на брз, правичан и равноправан приступ сваким вакцинама попут те широм света - истакла је организација.

Раније су представници СЗО саопштили да разговарају са Москвом могућности да проуче детаље испитивања вакцине и спровођење преквалификације руске вакцине против вируса корона, што ће показати колико она испуњава међународне стандарде.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у уторак прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције ковид 19, коју је развио Научни институт „Гамалеја“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције.

Вакцина је названа „Спутник V“.

ФОТО: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

Министар здравља Русије Михаил Мурашко саопштио је да ће се вакцина производити на два места – у центру „Гамалеја“ и у компанији „Бинофарм“.

Председник Русије Владимир Путин истакао је да је вакцина прошла све неопходне тестове и да формира стабилан имунитет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)