ПОЗДРАВ О КОМЕ СВИ ПРИЧАЈУ: Загрљај и нежно држање за руке Сунака и Мелонијеве привукли огромну пажњу јавности (ФОТО/ВИДЕО)

Дејана Калинић
Дејана Калинић

13. 06. 2024. у 15:29

СЛИКЕ енглеског премијера Ришија Сунака, како срдачно поздравља италијанску премијерку Ђорђу Мелони на самиту Г7, постале су виралне.

ПОЗДРАВ О КОМЕ СВИ ПРИЧАЈУ: Загрљај и нежно држање за руке Сунака и Мелонијеве привукли огромну пажњу јавности (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Њихов загрљај и нежно држање за руке изазвали су интересовање јавности, нарочито због реакције италијанске премијерке на храбар гест британског колеге.

Многи корисници друштвених мрежа су коментарисали овај сусрет, изражавајући своје запрепашћење и постављајући питање да ли је са Мелонијевом све у реду.

Овај сусрет се одиграо у тренутку када је британски премијер требало да најави додатних 250 милиона фунти помоћи за Украјину и позове светске лидере да учине све што је потребно како би поразили Русију.

Сунак је дошао на самит Г7, 50. по реду, који се одржава од 13. до 15. јуна у граду Фасано у региону Пуља на југу Италије.

Фото: Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Фото: Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Тродневно путовање Сунака представља прилику да унапреди своје премијерске акредитиве и скрене пажњу са контроверзе око своје одлуке да раније напусти комеморације за Дан Д.

Сунак је најавио пакет од 242 милиона фунти финансирања за хуманитарне, енергетске и стабилизацијске потребе у Украјини. Такође, покушаће да убеди лидере да искористе имобилисана руска средства за подршку Украјини. Његове речи су јасне: "Морамо бити одлучни и креативни у нашим напорима да подржимо Украјину и окончамо Путинов илегални рат у овом критичном тренутку."

Сунак истиче да Велика Британија остаје на челу међународног одговора и да је важно прећи са "колико год је потребно" на "шта год је потребно" ако желимо окончати овај илегални рат. Такође, наглашава важност јачања националне одбране Уједињеног Краљевства.

Иначе, Сунак је отпутовао у јужну Италију након што се појавио у ТВ предизборном програму у Гримсбију са лидером лабуриста. Два приоритета на самиту Г7 биће подршка Кијеву и обезбеђење мира на Блиском истоку. Очекује се да ће се разговарати о значајним глобалним претњама, а Сунак ће истаћи важност јачања националне одбране Уједињеног Краљевства.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: МИТИНГ ПРОТИВ ДЕСНИЧАРА: Погледајте како полиција јури демонстранте у Паризу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Јединствени Египатски Малдиви - Никада повољније!