УКРАЈИНЦИ ЋЕ СЕ НАЧЕКАТИ: Неочекивани проблеми пред америчким гигантом

Новости онлине

31. 03. 2023. у 12:45

АМЕРИЧКА корпорација Локид Мартин има проблема са опремом, недостатком радне снаге и ланцима снабдевања, што за сада не омогућава повећање производње ракета ГМЛРС, које се испаљују из вишецевних ракетних бацача ХИМАРС, пише Defence One.

УКРАЈИНЦИ ЋЕ СЕ НАЧЕКАТИ: Неочекивани проблеми пред америчким гигантом

Фото: Профимедиа/Илустрација

Према писању америчког медија, Украјина није једина земља која жели да у свом арсеналу има ракете ГМЛРС, али Локид Мартин неће моћи да повећа производњу све док не добије више "машина, квалификоване радне снаге и резервних делова".

Амерички гигант тренутно ради пуним капацитетом, производећи 10.000 ГМЛРС ракета годишње. Циљ је да се производња повећа на 14.000 годишње до краја 2024. године, док ће за удвостручење производње бити потребно "две или више година".

Највећи проблем је доступност машина, алата и опреме за тестирање.

Остале потешкоће се односе на проналажење радника за производне линије, од којих се многе налазе далеко од већих насељених места, а постоје проблеми и са ланцима снабдевања.

ГМЛРС (Guided Multiple Launch Rocket System) је линија америчких високопрецизних пројектила калибра 227 мм са повећаним дометом. Пројектил је предвиђен за испљаивање из ракетних система ХИМАРС и М270.

Ракете су већ испоручене као део војне помоћи Украјини.

У носу ракете се налази ГПС навигациони систем, који омогућава високо прецизно навођење. Тренутно се приводи крају тестирање нове верзије ГМЛРС, са дометом од 150 километара.

БОНУС ВИДЕО: ПОГЛЕДАЈТЕ ИСПАЉИВАЊЕ "МОСКИТ" КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ - Вежбе руске Пацифичке флоте у Јапанском мору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу