ЗАХАРОВА УПОЗОРИЛА: Постоји сумња да се малолетни Украјинци могу суочити са сексуалном експлоатацијом у Европи

Novosti online

26. 03. 2023. у 20:50

НАВОДНА забринутост Запада због судбине деце коју је Русија евакуисала из ратне зоне изгледа лицемерно и цинично ако се погледају катастрофални проблеми хиљада малолетних Украјинаца у земљама Европске уније, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

ЗАХАРОВА УПОЗОРИЛА: Постоји сумња да се малолетни Украјинци могу суочити са сексуалном експлоатацијом у Европи

FOTO: AP/Tanjug

 - Услед катастрофалних проблема хиљада малолетних Украјинаца у земљама Европске уније, који се не решавају већ се само погоршавају сваког дана, наводна забринутост евроатлантиста за судбину деце коју је Русија евакуисала из ратне зоне изгледа лицемерно и цинично - написала је она на Телеграму.

Захарова је подсетила да су такве изјаве давали званичници ЕУ, а генерални директор Државне управе социјалне заштите становништва у Шведској Оливија Вигзел је морала да упозори све избеглице да је неопходно да се региструју у Националној агенцији за мигранте и подвукла да је то потребно и деца да ураде како не би постала жртве експлоатације.

Указала је и на то како стоје ствари у Француској, напомињући да се префект Жозеф Зимет у интервјуу за француски „Монд“ жалио да не зна где да смести 100.000 Украјинаца, од којих највише 3.000 ради.

Осим тога, Захарова је обратила пажњу на ситуацију у Немачкој, која је „по званичним подацима примила више од милион Украјинаца“, тамо Јувеналне службе активно узимају децу из породица избеглица, а родитељима преко суда одузимају права на децу.

 - По правилу се овај орган уплиће у случај након дојаве породица у којима су живели Украјинци. Повод за одузимање детета може бити, на пример, ако је родитељ повисио глас на дете - закључила је портпаролка Министарства иностраних послова.

БОНУС ВИДЕО:

СИТУАЦИЈА СЕ ЗАОШТРАВА: Полиција у Паризу против демонстраната користи сузавац и димне бомбе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (3)

ТАЈНОВИТЕ СМРТИ ГЛУМАЦА: Били су близанци - један се утопио, за другог су везане језиве приче