РАТ У УКРАЈИНИ ЈЕ РЕШИО ЈЕДАН РУСКИ ПРОБЛЕМ: Медведев о новој ситуацији - "То је сада решено"

Новости онлине

25. 03. 2023. у 08:33

ПРОБЛЕМ аморфности руског друштва након почетка операције у Украјини је решен, и људи разумеју да морају да бране своју отаџбину, рекао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

РАТ У УКРАЈИНИ ЈЕ РЕШИО ЈЕДАН РУСКИ ПРОБЛЕМ: Медведев о новој ситуацији - То је сада решено

Фото: Профимедиа/Mikhail Tereshchenko/илустрација

- Знате, ипак, наше друштво је било аморфно, постало је много просперитетније него деведесетих. Али та аморфност је настала у последње време, захваљујући и расту потрошачког стандарда живота, када људи нису морали да одлучују на чијој су страни. Да ли су спремни да стану у одбрану своје земље, да је бране или не? То је такође био проблем. Тренутно је, по мом мишљењу, решено - рекао је Медведев.

Он тврди да је дошло до структурисања друштва и јавних интереса, и да људи схватају да морају да бране своју отаџбину.

Медведев је говорио и о проблемима које је разоткрио рат, као што је рад појединих институција, бирократије, и чињенице да технолошке компоненте нису биле спремне за "специјалну операцију".

- У ствари, неки проблеми се могу брзо решити, неки се не решавају брзо. Такав је живот. Али у праву сте да је специјална операција разоткрила проблеме. Генерално, последњих година наша држава је много јача него што је била. Зато се не распадамо, већ смо у стању да се развијамо. Али поједине институције, наравно, испоставило се да нису у потпуности спремне за специјалну операцију .Ни бирократија вероватно није била у потпуности спремна. Технолошка компонента такође није била у потпуности припремљена - рекао је Медведев.

БОНУС ВИДЕО: "МИГОВИ" ОДЛЕТЕЛИ ЗА УКРАЈИНУ - Словаци послали Украјинцима четири од планираних 16 ловаца МиГ-29

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ДА УПАМТЕ, ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА! Новак Ђоковић пред целим светом загрмео о Косову и Метохији