УКРАЈИНИ МИЛИОН ГРАНАТА ЗА ГОДИНУ ДАНА: Договор лидера Европске уније о војној помоћи Кијеву

И.С.

23. 03. 2023. у 23:57

КИЈЕВУ ће, у наредних годину дана, бити послато милион зрна артиљеријске муниције. Ово је епилог договора лидера Европске уније, који су подржали план о испоруци наоружања Украјини.

УКРАЈИНИ МИЛИОН ГРАНАТА ЗА ГОДИНУ ДАНА: Договор лидера Европске уније о војној помоћи Кијеву

Фото Танјуг/АП

Како је објашњено у врху Уније таква длука је донета јер се Украјина суочава с несташицом муниције након више од годину дана рата на својој територији.

Естонска премијерка Каја Калас изнела је прошлог месеца идеју да ЕУ успостави заједнички план набавке сличан оном који је осмишљен током пандемије корона вируса за куповину вакцина. "Најхитнија потреба Украјине је брзо слање муниције, јер би то могло донети превагу у овом рату", рекла је тада Каласова.

Различите процене говоре да Украјина, наводно, испаљује 6.000-7.000 артиљеријских граната дневно, што је око трећине укупног броја руских граната.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (3)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима