ОНА ЈЕ НАПРАВЉЕНА ПОМОЋУ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Водиће временску прогнозу на руској телевизији и изгледа као права (ВИДЕО)

Novosti online

22. 03. 2023. у 17:16

ЛОКАЛНА телевизија СвоёТВ у руском Ставропољском крају представио је водитељку временске прогнозе направљену уз помоћ вештачке интелигенције, односно креиране уз помоћ неколико неуронских мрежа.

ОНА ЈЕ НАПРАВЉЕНА ПОМОЋУ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Водиће временску прогнозу на руској телевизији и изгледа као права (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/ СВОЁ ТВ СТАВРОПОЛЬСКОЕ ТЕЛЕВИДЕНИЕ

Они су у уторак премијерно приказала свој нови програм под називом „Прогноза будућности“. Канал је рекао да га контролишу неуронске мреже, од којих је „једна одговорна за виртуелног презентера, друга за припрему текста, а трећа за генерисање графичког садржаја“.

Програм би требало да се емитује пет пута дневно, а води га водитељка вештачке интелигенције по имену Снежана Туманова (игра речи о „снегу“ и „магли“ на руском). 

- Она је амбициозна и настоји да у потпуности замени људске конкуренте. Истовремено, руководство ТВ канала још не намерава да одустане од класичне верзије прогнозе са живом особом - напомиње канал.

Вештачки ТВ презентери су у употреби већ неколико година, а Кина је 2018. покренула „Енглеско АИ Анцхор“ у државној новинској агенцији Синхуа. Од тада је то следило више медијских кућа. Прошле недеље, водећи кинески лист, Пиплс Дејли, представио је водитеља вештачке интелигенције по имену 'Рен Ксиаоронг' који ће емитовати вести 24 сата дневно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

УСРЕД ЛОНДОНА: Тито пред масом проговорио енглески - Британија још памти Титов говор (ВИДЕО)