ТРАНСПОРТ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ У УКРАЈИНУ: Снимљене огромне композиције са тешком техником (ВИДЕО)

П. З. С. / rybar

27. 01. 2023. у 18:48

НЕКОЛИКО дана након званичне најаве почетка снабдевања тешком оклопном техником за потребе оружаних снага Украјине, укључујући и америчке абрамс тенкове и немачке леопард, велики ешелон је виђен на граници Пољске и Украјине.

ТРАНСПОРТ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ У УКРАЈИНУ: Снимљене огромне композиције са тешком техником (ВИДЕО)

Фото: Твитер


У кадровима снимка види се неколико десетина комада разне опреме, укључујући неколико абрама (вероватно М1А2), оклопних машина за поправку и евакуацију М88, даљински систем за уклањање мина М-58 MICLIC и још неколико врста наоружања.


Шта то значи?

Снабдевање тешком оклопном опремом Украјине је већ у пуном замаху. Ипак, са високим степеном вероватноће, на бојном пољу, сада их нећемо видети, већ је сасвим могуће ближе пролећу. У термину када је проглашен контранапад ВСУ.Тренутно сви тенкови, БТР и БМП ће се једноставно увезати у Украјину за различите полигоне у целој земљи у којој се сада припремају нове формације као део новоформираног војног корпуса припреманог за велику офанзивну операцију.

Пријаве руководства земаља НАТО-а да се сва опрема мора припремити пре слања, а особље мора бити обучено, само је део истине. Неке украјинске посаде припремале су се за рад модерних тенкова у периоду од краја лета - рана јесени.
Стога је пренос оружја у Украјину сада потпуно не изненађује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (14)

ИЗБОР НАМИРНИЦА ИХ ШТИТИ ОД БОЛЕСТИ: Како се хране монаси на Светој Гори - имају списак правила