РУСИЈА СЕ СМЕЈЕ: Оштра критика ЕУ и Г7 због наметања ограничења цене руске нафте

Novosti online

03. 12. 2022. у 22:00

БРИТАНСКИ политичар Дејвид Кортен критиковао је Европску унију и Групу седам најразвијенијих земаља на свету (Г7) због наметања ограничења цене руске нафте.

РУСИЈА СЕ СМЕЈЕ: Оштра критика ЕУ и Г7 због наметања ограничења цене руске нафте

Фото: ЕПА

- Русија се смеје лимиту цена за Г7 и ЕУ од 60 долара по барелу руске нафте. Москва ће једноставно продати нафту Кини и Индији по тржишној цени, док колективни Запад поново пуца себи у ногу - написао је Кортен на Твитеру.

Дан раније, земље ЕУ, Г7 и Аустралија постигле су договор да ограничење цене руске сирове нафте која се превози морским путем буде 60 долара по барелу, пренео је ТАС С. Ова одлука ступа на снагу 5. децембра.

Коментаришући ову иницијативу, председник Русије Владимир Путин раније је рекао да Русија неће испоручивати ништа у иностранство на штету својих интереса.

Заменик премијера Русије Александар Новак казао је да Москва неће извозити гориво у земље које би поставиле горњу границу, "ни на 60 долара по барелу, нити по било којој другој цени". Према његовим речима, Москва ће радити са онима који су спремни да сарађују по тржишним условима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ПОНОСНА НА СИНА: Срна Ланго поносна на своје дете