НОВЕ ЖРТВЕ МУЉА И БЛАТА: Невоље због обилних киша у Индији

В. Н.

02. 07. 2022. у 06:34

БРОЈ жртава у клизишту, које су на градилишту железнице која се налази на североистоку Индије покренули вишенедељни пљускови, порастао је на 19 након што је пронађено још пет тела.

НОВЕ ЖРТВЕ МУЉА И БЛАТА: Невоље због обилних киша у Индији

Фото АП

Групи од 200 радника за реаговање у ванредним ситуацијама и полицији придружили су се и војници, који су уз помоћ опреме за рашчишћавање земље, попут булдожера покушавали да извуку затрпане испод рушевина у Нонију, граду у близини Импала, престонице савезне државе Манипур.

Киша повремено наставља да пада у региону где је до сада пронађено 19 тела након што је брдо уронило и затрпало подручје пројекта железничке пруге. И даље се трага за око 50 људи.

Непрекидне падавине у протекле три недеље изазвале су проблеме широм североистока Индије, подручја на ком се налази осам савезних држава са 45 милиона становника, и у суседном Бангладешу.

Процењује се да је од 17. маја око 200 људи изгубило живот у јаким пљусковима и клизиштима у државама Асам, Манипур, Трипура и Сиким, а 42 у Бангладешу. Стотине хиљада људи је расељено.

Kлиматске промене су узрок несталних и превремених падавина, које су изазвале поплаве без преседана. Монсунске кише у јужној Азији обично почињу у јуну, али ове године је јака киша захватила североисточну Индију и Бангладеш већ у марту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗВИНИТЕ ШТО СМЕТАМ Бора о разликама између Срба и Словенаца