"ХИПОТЕТИЧКЕ ПРЕТПОСТАВКЕ": Прва реакција Москве на вест о могућој национализацији Северног тока 2 у Немачкој

Новости онлајн

24. 06. 2022. у 14:00

ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков огласио се поводом писања медија о могућој национализацији дела „Северног тока 2“ у Немачкој, констатујући да је реч о хипотетичким претпоставкама.

ХИПОТЕТИЧКЕ ПРЕТПОСТАВКЕ: Прва реакција Москве на вест о могућој национализацији Северног тока 2 у Немачкој

Фото: ЕПА

- Хајде да се не бавимо таквим хипотетичким дискусијама. Ако буде неких конкретних акција, онда ће то, наравно, пре свега бити посао за адвокате како би дали правну оцену таквим поступцима, ако се заиста разговара о томе - прокоментарисао је Песков.

По његовим речима, „било би погрешно нешто рећи, не знајући суштину онога што се дешава“.

- Тренутно не можемо да дамо оцену, засад немамо никакве званичне изјаве, ништа. Али уз дужно поштовање, или непоштовање, вест 'Шпигела' не може бити основа за било какве одговорне изјаве - додао је Песков, пренео је Спутњик. 

Подсетимо, раније је немачки „Шпигел“ објавио да немачко Министарство финансија разматра могућност експропријације дела „Северног тока 2“ на територији Немачке.

- Федерална влада проучава да ли треба извршити експропријацију дела гасовода који се налази на територији Немачке и одсећи је од остатка гасовода, а затим цеви које воде са копна у море повезати са мобилним терминалом за течни гас - пише овај лист.

БОНУС ВИДЕО: 

МАНЕВРИ БАЛТИЧКЕ ФЛОТЕ: Погледајте вежбе посада на 60 бродова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ХТЕО ЈЕ ДА ТЕ УБИЈЕ: Лауш избегао смрт на сету Боја на Косову