СПРЕЧЕН НОВИ МАСАКР У АМЕРИЦИ: Жена усмртила мушкарца који је из полуаутоматске пушке пуцао на госте на забави

Танјуг

28. 05. 2022. у 08:50

ЈЕДНА наоружана жена је усмртила мушкарца који је пуцао на госте на једној забави у Западној Вирџинији.

СПРЕЧЕН НОВИ МАСАКР У АМЕРИЦИ: Жена усмртила мушкарца који је из полуаутоматске пушке пуцао на госте на забави

Фото: Танјуг/АП

У саопштењу полиције се наводи да је жена која је и сама била гост на забави својом реакцијом зауставила потенцијални масакр јер је извадила пиштољ и убила нападача који је отворио ватру из полуаутоматске пушке на госте, саопштила је полиција, преноси BBC.

Портпарол полиције Тони Хејзелет рекао је да је брза реакција жене спасила животе.

Овај догађај подудара се националном дебатом о оружју након пуцњаве у школи у Тексасу, у којој је нападач усмртио 19 ученика и две наставнице.

Поводом тог догађаја, главни функционер за сигурност у Тексасу рекао је да је полиција донела погрешну одлуку у вези масакра у Основној школи Роб.

- Када бих мислио да ће то помоћи, извинио бих се - рекао је Стивен Мекроу у току конференције за новинаре. Рекао је да полицајци нису ушли у школу јер нису веровали да се пуцњава још увек одвија. 

На снимцима насталим у току напада види се како родитељи деце покушавају сами да уђу у школу како би спасили децу, али им то онемогућују полицајци. Родитељи моле полицајце да крену у акцију и упуцају нападача или да их барем пусте да то учине они сами. Једна мајка тврди да су јој ставили лисице, а против једног родитеља су наводно употребили сузавац.

БОНУС ВИДЕО: ПРАЗНИ РАФОВИ У ЊУЈОРКУ: У САД знак за узбуну због несташице хране за бебе

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПРАВО САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара