МАЈСКА СЕРИЈА МАСОВНИХ ПУЦЊАВА У САД: Данашњи масакр у Тексасу само један од инцидената током овог месеца

Танјуг

24. 05. 2022. у 23:59

ДАНАШЊА пуцњава у Јувалдеу у америчкој савезној држави Тексас је само један од бројних сличних инцидената који су се у мају месецу ове година догодили у САД.

МАЈСКА СЕРИЈА МАСОВНИХ ПУЦЊАВА У САД: Данашњи масакр у Тексасу само један од инцидената током овог месеца

Foto: Printskrin

Америчка непрофитна група Архива насиља из оружја, која дефинише масовне пуцњаве као оне у којима је четворо или више људи рањено или убијено, је ове године до средине маја евидентирала 215 оваквих пуцњава, укључујући девет у којима су погинуле више од четири особе, пренео је Би-Би-Си.

Ево само неких од инцидената из овог месеца:

13. мај: Шеснаест људи је рањено у пуцњави у центру Милвокија у Висконсину. Пет мушкараца је ухапшено након што су им саниране ране задобијене из ватреног оружја;

14. мај: 10 људи је убијено, а троје рањено у Бафалу, држава Њујорк, у расно мотивисаном нападу. Нападач је ухапшен;

15. мај: Једна особа је погинула, а четири су рањене у пуцњави у тајванској цркви у Лагуна Вудсу у Калифорнији;

15. мај: Два мушкарца су убијена, а три рањена у пуцњави на бувљој пијаци у Хјустону у Тексасу. Пуцњаву је наводно изазвала туча петорице мушкараца.

Данас је у пуцњави у Јувалдеу страдало укупно 16 људи - 14 ученика, један наставник и нападач, 18-годишњи Салвадор Рамос, ученик средње школе из истог градића.

"Он је убио ужасно и несхватљиво 14 ученика и наставника", рекао је гувернер Тексаса Грег Абот током брифинга за новинаре и прецизирао да је осумњичени такође пуцао у своју баку пре него што је ушао у школу и отворио ватру на децу, пренео је раније Еј-Би-Си њуз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАНГЕРОВЦИ НАПРЕДУЈУ КА БАХАМУТУ:  Заузето Привоље, затвара се котао око Лисичанска, Пробој на северу од Харкова (МАПА)