ПЕНТАГОН ЈОШ КРИЈЕ НЛО: У Конгресу САД поново саслушање званичника око непознатих објеката који "узнемиравају америчку војску" две деценије

Драган Вујичић

21. 05. 2022. у 20:27

ИЗВЕШТАВАМО да су НЛО праћени и да су деловали изнад осетљивих војних постројења. Један такав инцидент се наводно догодио у бази "Малмстром", где је било искључено наших десет нуклеарних пројектила. У исто време блештава црвена кугла посматрана је изнад те базе... Једноставно вас питам, је ли вам то познато и имате ли каквих коментара на тачност тих извештаја.

ПЕНТАГОН ЈОШ КРИЈЕ НЛО: У Конгресу САД поново саслушање званичника око непознатих објеката који узнемиравају америчку војску две деценије

Фото АП

Било је ово једно од питања конгресмена Мајкла Галагера упућено Роналду Мултрију, заменику министра обране САД за обавештајне послове, и Скоту Бреју, заменику директора за морнаричке обавештајне делатности које је прошле недеље "презнојило" обавештајце Пентагона на саслушању о НЛО у Америчком конгресу.

- Преусмерио бих то питање ипак господину Бреју - казао је Мултриј, док се колега правдао да "подаци нису унутар базе података Радне групе за НЛО формиране прошле године".

На крају дијалога на Капитолу, трочланој Конгресној комисији је речено да се за инцидент са ракетама зна унутар војске, али "да није предвиђено његово разјашњавање у 2022".

Наиме, догађај се, како се испоставило, догодио још 1967, када су америчке интерконтиненталне ракете избачене из строја, а поново је пријављен прошле године и Новој комисији од стране тадашњег заповедника базе у Монтани Роберта Саласа. Саслушање званичника Обавештајне заједнице у Вашингтону донело је премијеру два видео-снимка са неидентификованим летећим објектима изнад ратних бродова у Пацифику и над небом Калифорније. Објашњено је "да је тачно да војска бележи с времена на време ваздушне аномалије над својим објектима".

- Од око 5.000 аномалија пријављених годишње, само пет заслужују пажњу и анализу - саопштено је.

Официри Бреј и Мултреј такође су посредно признали да Пентагон однедавно сарађује са кинеском војском у размени података о "феноменима који брину и Кинезе". Како су нагласили, "они засад нису овлашћени да говоре о Розвелу, пројекту Плава књига, па ни Групи ААТИП-а (Програм за идентификацију напредних аеросвемирских претњи Пентагона, затворен 2017).

И мада се посматрачима "историјског саслушања" званичника на ову тему учинило да није речено ништа велико, амерички медији пре и после овог догађаја тврде да је "лед са тајних државних пројеката изучавања и откривања потенцијалних дошљака из космоса кренуо". Оцењују и да ће следеће године надлежности групе бити значајно шире, а да ће саслушање бити садржајније.

Уочи расправе, сајт "Политико" је донео обиман чланак у коме је неколико високих неименованих актуелних обавештајних официра Министарства одбране и из Обавештајних агенција тврдило да се већ годину дана од када је конгресно донет тзв. Џилбард-Рубио-Галего закон о "проактивнијем истраживању НЛО", међу агенцијама води прави рат и ломљава унутар државних структура окупљених око Агенција "лобање и костију" (синоним за агенте ЦИА).

- Обавештајци између себе споре како што више сакрити и да су узнемирени најављеним давањем већих овлашћења Конгресној комисији - тврде саговорници "Политика".

Сведочи се да је политичко расположење такво да се најновијој комисији дају већи људски и материјални ресурси, као и већа овлашћења да испитују оне у војним и цивилним обавештајним структурама који одвојено раде на сличним, али скривеним пројектима. Потврђено је и да постоји "цела таписерија мултитехнолошког проблема са непознатим летелицама". Указује се на низ ицидената у ваздуху "опасним по здравље пилота током сусрета са феноменима".

Астрофизичар Ави Леб, који води пројекат "Галилео" на Универзитету Харвард и који је радио са НАСА и Свемирским снагама око изучавања НЛО, такође се заложио "за хитност током будуће сарадње између владе и науке" јер, како је рекао, цивили и војници "само заједно могу да разумеју непознато".

ОПЕТ ЗАБОРАВИЛИ РАКЕТЕ

БИВШИ командант у Бази интерконтиненталних ракета у Малмстрому у Монтани Роберт Салас огласио се после саслушања у Конгресу, критикујући званичнике Пентагона јер су рекли да нису знали ништа о НЛО инциденту који је затворио нуклеарне пројектиле у бази 1967. Он је показао документа из 1967, али и из децембра прошле године, која сведоче "о процедури пријављивања инцидента".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРАВИЧНА ОЛУЈА ПРЕВРНУЛА ОГРОМАН БРОД: Таласи прогутали целу посаду, само троје људи спасено! (ВИДЕО)