ЏИХАДИСТИ СЕ ИНФИЛТРИРАЛИ ИЗ ЛИНИЈА: Поставили контролни пункт, заустављали и масакрирали људе

Novosti online

03. 12. 2021. у 16:08

ТЕРОРИСТИ ИСИС-а су 2. децембра масакрирали десет људи након што су поставили лажни контролни пункт на кључном путу у западном селу Деир ез Зору, који је под контролом снага сиријске владе.

ЏИХАДИСТИ СЕ ИНФИЛТРИРАЛИ ИЗ ЛИНИЈА: Поставили контролни пункт, заустављали и масакрирали људе

Фото: Принтсцреен

Терористи су после успешне инфилтрације успели да дођу до пута који повезује градове Мадхул и Ал-Бу Џума. Тамо су на неко време поставили свој контролни пункт.

На контролном пункту терористи су зауставили мини камион у коме су била два локална овчара, мини комби са седам радника Сиријске нафтне компаније који су се враћали са нафтног поља Каратах и један ​​мотоцикл којим је управљао припадник сиријске 17. дивизије.

Свих десет људи погубили су терористи ИСИС-а, који су запалили тела и возила пре него што су се повукли назад у пустињу Деир ез Зора.

После смртоносног напада, Националне одбрамбене снаге (НДФ) распоредиле су велике снаге дуж пута Мадхул-Ал-Бу Џума. Борци НДФ-а спасили су човека кога су ранили терористи ИСИС-а и тренутно раде на обезбеђивању тог подручја.

ИСИС је недавно појачао своје операције у делу Деир ез Зора који контролише влада. Дана 13. новембра, најмање седам бораца племенске провладине формације познате као "Усуд ал-Шаркија" убијено је у заседи коју су поставиле ћелије терористичке групе у близини града Масраба у северном делу покрајине.

Сиријске владине снаге и њихови савезници, укључујући руске ваздушно-космичке снаге, вероватно ће врло брзо одговорити на масакр ИСИС-а у западном Деир ез Зору. Операција великих размера за чишћење и обезбеђивање региона изгледа веома могућа.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)