“ПРЕТУЧЕНЕ” КЕЈТ МИДЛТОН И КАМАЛА ХАРИС: Узнемирујуће фотографије познатих жена круже интернетом (ВИДЕО)

Novosti online

28. 11. 2021. у 21:26

ШОКАНТНЕ фотографије познатих жена круже широм Европе.

“ПРЕТУЧЕНЕ” КЕЈТ МИДЛТОН И КАМАЛА ХАРИС: Узнемирујуће фотографије познатих жена круже интернетом (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

У питању је, како преноси Дејли Мејл, кампања против насиља над женама, а укључује бројне жене чије су фотографије фотошопиране како би показале последице насиља. Како пише "Блиц жена", слике Кејт Мидлтон обрађене су без дозволе палате, а тренутно се фотографије војвоткиње могу видети у Милану, али и Шпанији. Поред Кејт, кампања укључује и фотошопирана лица Камале Харис, краљице Летиције и Урсуле фон дер Лејен.

Уз сваку фотографију пише исти текст:

- Она га је пријавила. Али нико јој није веровао - али остала је сама. Али била је незаштићена - али он није заустављен. Али она је на крају убијена.

Британски "Сан" пише да палата уопште није била обавештена да ће се фотографија Кејт Мидлтон користити у овакве сврхе. Сврха кампање јесте да шокира, а не да сугерише да је ико од личности са слика заправо преживео насиље, објашњава италијански активиста и уметник Алесандро Паломбо који је и фотошопирао фотографије јер је, каже, желео да привуче пажњу на недовољно пажње које надлежни органи и политика пружају жртвама.

Ипак, на друштвеним мрежама Паломбо није добио много одобравања.

- Ово није ни најмање занимљиво. Немој да користиш фотографије жена које ти за то нису дале дозволу - пишу му коментатори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића