КЛАСИЧАН ПРИМЕР МЕШАЊА У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ: Чижов о извештају Европског парламента о Русији

Новости онлајн

19. 09. 2021. у 08:36

СТАЛНИ представник Русије при Европској Унији Владимир Чижов сматра да је извештај Европског парламента о Русији „класичан пример мешања у унутрашње ствари“.

КЛАСИЧАН ПРИМЕР МЕШАЊА У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ: Чижов о извештају Европског парламента о Русији

Фото: Принтсцреен

- Мешање у изборни процес, мешање у политички живот и, осим бацања кривице на актуелну руску власт, прецизирано је каква би требала да буде руска влада, какав треба да буде руски парламент, прописана су конкретни упутства за Русију како да промени своје изборно законодавство итд - рекао је Чижов.

Стални представник је скренуо пажњу да извештај не представља званични став ЕУ.

Владимир Чижов тврди да резолуција Европског парламента „пуна очигледних глупости, фактографских грешака“. Као пример он је навео оптужбе на рачун Москве да је она разрушила систем контроле наоружања.

- Као да је Русија уништила Споразум о ракетама средњег и кратког домета, као да је Русија изашла из Споразума о отвореном небу - додао је он.

- Овако надмен однос, сигуран сам, многи у нашој земљи ће прихватити као увреду за њихов здрав разум и способност да самостално размишљају. Ако неко у Брисели мисли да овакве резолуције могу да подстакну Русе на антивладине протесте или да некако дестабилизују ситуацију у нашој земљи, морам рећи да они слабо познају Русију и руски народ. Наши грађани су довољно свесни и политички писмени људи да би се примили на овакве ствари - рекао је стални представник Русије.

Бонус видео:

Ко је тровао највећег Путиновог противника?

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)