ПОЛИЦИЈА ПОШЛА У ИЗНЕНАДНЕ КОНТРОЛЕ: Затекли хаос - сваки трећи локал у Италији крши прописе

Танјуг

04. 08. 2021. у 10:56

СПЕЦИЈАЛНО оделење италијанских карабињера НАС, направило је изненадне контроле широм Италије, у ресторанима и баровима у туричтичким местима, извештава агенција Аги.

ПОЛИЦИЈА ПОШЛА У ИЗНЕНАДНЕ КОНТРОЛЕ: Затекли хаос - сваки трећи локал у Италији крши прописе

Угоститељи на рубу преживљавања / Фото Depositphotos

Од скоро 900 контролисаних места, у 258, дакле готово сваком трећем, утврђене нерегуларности и непоштовање хигијенско-санитарних мера и сигурности.

Карабињери су пронашли и запленили 1,3 тоне неисправних прехрамбених производа чији је рок употребе истекао или није имао информације о пореклу, или су хигијенски услови били испод минималног стандарда.

Након контроле, 21 објекат је затворен због нехигијенских услова рада, против 17 особа је подигнута кривична пријава, 217 прекршајних, а укупне новчане казне издате на лицу места су веће од 200.000 евра.

Посебна пажња посвећена је контроли поштовања анти-ковид мера и према саопштењу полиције, трећина контрилисаних локала није поштовала све законске мере.

У покрајини Алто Адиђе, на северу Италије, затворен је познати хотел “Кавалино Бјанко”, категорија 4 звезде, јер је у три поновљење контроле установљено да не поштују анти-ковид мере.

Власник хотела Ханс Кухебакер је био познат у месту по својим анти-ковид протестима, тврдећи да су анти-ковид мере у служби политике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)