НОВИ СТАРИ ПРЕМИЈЕР У ЈЕРМИНИЈИ: Председник указом именовао Пашнијана за шефа владе

Танјуг

02. 08. 2021. у 12:11

ДОСКОРАШЊИ вршилац дужности премијера Јерменије. Никол Пашињан је именован је на званичан положај председника владе те земље након што га је као канидата предложила његова странка Грађански уговор, наводи се у данашњем указу председника Јерменије Армена Саркисијана.

НОВИ СТАРИ ПРЕМИЈЕР У ЈЕРМИНИЈИ: Председник указом именовао Пашнијана за шефа владе

Фото: Танјуг/АП Пхото

Странка Грађанског уговора која има апсолутну већину у парламенту Јерменије раније је предложила да вд премијера Никол Пашињан буде именован за председника владе.

Данас су на Фејсбуку објављене фотографије докумената који садрже одлуку Пашанијанове странке Грађански уговор која је победила на изборима одржаним 20. јуна ове године и у новом парламентарном сазиву ће имати 71 од укупно 107 посланика.

Председавајући и заменик председника парламента, као и челни људи сталних комисија биће изабрани на првој седници, а најављене су и промене структуре владе, иако није још познато о каквим је променама реч.

Данашње заседање парламента почело је скандалом, јер је опозиција захтевала да се испита легалност одлуке о притвору донете против двојице опозиционих посланика, након чега је одређена пауза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)