БЕЗ ПОТВРДЕ У "РИКВЕРЦ": За улазак у Немачку нове мере које ступају на снагу у суботу

Шпигл/И.С.

29. 07. 2021. у 14:15

ПУТНИЦИ који долазе у Немачку мораће од суботе да имају доказ о имунитету на ковид-19, дакле, сертификат о вакцинацији, или прележаној инфекцији, пише данас немачки лист Шпигл.

БЕЗ ПОТВРДЕ У РИКВЕРЦ: За улазак у Немачку нове мере које ступају на снагу у суботу

Фото: ЕПА

Најновији план, садржан у документу Министарства здравља у који је тај лист имао увида, одраз је растуће забринутости немачких регионалних и националних званичника због скока броја случајева у туристичким дестинацијама, што би могло подстаћи четврти талас када се Немци врате кући са одмора.

"Ниво инциденције у Немачкој тренутно је прилично низак у поређењу са другим државама", наводи се у документу, али се додаје да "појачана туристичка активност ризикује да преокрене тај тренд."

Немачка сада захтева негативан тест или доказ о имунитету само од оних који стижу из такозваних "ризичних подручја", "подручја са високом инциденцијом" и "подручја са варијантама вируса", која сада у Европи укључују Британију, Шпанију и Холандију.

Данас су у Немачкој регистроване 3.142 нове инфекције, према подацима "Института за инфективне болест Роберт Кох". Након почетног спорог напретка кампање вакцинације, Немачка је убрзала тај процес, а до сада је 61,3 одсто популације примило најмање једну дозу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)